Batarya teknolojisine Çinli dev firma talip

Batarya teknolojisine Çinli dev firma talip

Ekonomi Haberleri

Merkezi Çin’de bulunan teknoloji firması Qingdao Desten Science, bir dakikalık şarjla 100 kilometre menzil sağlayabilen lityum batarya teknolojisi için Türkiye ile görüşüyor.

Firmanın yöneticisi Thomas Damitz, yerli otomobilde kullanılması muhtemel bataryalar konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yapıldığını söyledi. Damitz, bu teknolojinin akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabileceğini anlattı. Qingdao Desten Science Türkiye ve Orta Asya Sorumlusu Ferhat Aydın da söz konusu teknolojinin dünyada bir “ilk” olduğunu dile getirdi. Aydın “Taksi, otobüs veya tırlara uygulanan 200, 500 veya 700 kilovatlık batarya paketleri, 5 dakikanın altında bir sürede dolabiliyor. Şarj işlemi esnasında batarya ısısı 25-38 derecede seyrediyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...