BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Domatesin eski lezzeti geri geldi

Domatesin eski lezzeti geri geldi

Süleyman Demirel ve Kaliforniya Üniversitesi, eskisinden daha lezzetli domates geliştirdi



Yıllardır hormonlar sebebiyle ‘tadı kaçtı’ denilen domates iyileştirildi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi tarafından yürütülen çalışma, domatesin lezzetini ardırdı. SDÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Aktaş, domadesin yeme kalitesini artırmak amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, “Domateste bulunan genler daha aktif hale getirildi ve daha lezzetli oldu” dedi. Domatese renk veren klorofil maddesinin miktarını artırarak yeni lezzet elde ettiklerini anlatan Aktaş, “Bu ürün genetiği değiştirilmiş bir ürün değil. Genetiği iyileştirilmiş bir üründür. Domatesi yediğimiz zaman yerli domatesten bile daha lezzetli, aroması yüksek ürün olacak” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT