Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altan kardeşler ve Ilıcak’a ağırlaştırılmış müebbet

Altan kardeşler ve Ilıcak’a ağırlaştırılmış müebbet

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün 15 Temmuz ihanetini bilen ancak sessiz kalan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, ağırlığı, sanıkların yargılama sırasındaki tutum ve davranışları, cezalarının indirilmesinde hafifletici neden olmaması sebebiyle verilen hapis cezasında indirim uygulanmamasına hükmetti.
Sanıkların, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “Hükûmeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve “terör örgütü üyesi olma” suçlarının verilen cezanın içinde erimesi nedeniyle bu suçlardan karar verilmesine yer olmadığına karar veren mahkeme, tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman hakkında “silahlı terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etme” suçundan dava açılmışsa da suçu işlediği sabit olmadığından beraatine hükmetti.
Mahkeme, Mehmet Altan’da ele geçirilen 6 adet 1 doların saklanmasına karar vererek, sanıkların tutukluluk hâllerinin devamını kararlaştırdı.  Üye hâkim ise Mehmet Altan’ın tutukluluk kararına muhalefet şerhi koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...