Kırşehir Yeraltı Şehrini su bastı

/ Kaynak: AA
Kırşehir Yeraltı Şehrini su bastı

YAŞAM Haberleri  / AA

Kırşehir Yeraltı Şehri'nde oluşan su birikintilerinin, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü suyun kaynağını bulmak için çalışmalara başladı.

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Yeraltı Şehri'nde oluşan su birikintilerinin çevredeki evlere de zarar vermesi üzerine Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünden (MTA) gelen uzmanlar suyun kaynağını bulmak için çalışmalara başladı.
Vali Özdemir Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mucur ilçe merkezinde bulunan yeraltı şehrini su bastığı ve çevreye zarar verdiği ihbarı üzerine harekete geçerek, çalışma başlattıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yetkililerin Mucur Yeraltı Şehri'ne giderek incelemede bulunduklarını ifade eden Çakacak, daha sonra MTA'dan uzman talebinde bulunduklarını belirtti. Ankara'dan gelen 2 uzmanın, suyun kaynağını bulmak için incelemelerde bulunduğunu anlatan Çakacak, "Suyun nereden geldiğini bulup, biriken suyu dışarıya çıkararak Yeraltı şehrini temizleyeceğiz ve tekrar turizmin hizmetine sunacağız. Yeraltı şehirleri bizim için çok önemli. MTA ile görüştük, gelen uzmanlarla görüştük. Arkadaşlar çalışıyorlar" diye konuştu. Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül de Mucur Yeraltı Şehri'nde turistlerin gezmesini engelleyen durum oluşunca konuyu Valiliğe intikal ettirerek, çalışma başlatıldığını söyledi.Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin de yeraltı şehrinin yanındaki bir evin tabanında aşırı şekilde su birikintisi oluşması ile kendilerinin de konudan haberdar olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti: "Su birikintisi nedeniyle belediyemize şikayette bulundular. Gerekli araştırma ve incelemeleri yaptırdık. Kültür Müdürlüğü ile birlikte bir proje gerçekleştirdik, yeterli ekipman ve malzeme olmadığı için kendi imkanlarımızla sorunu çözemedik. Böyle olunca MTA'dan uzman arkadaşlar geldi. Evin altında bulunan suyun ölçümlerini yaptırdık. Klor oranını ölçtürdük, klor çıkmadı. Bu da bizim şebeke suyunda kaçak olmadığı anlamına geliyor. Sit alanı olmayan yerleri kepçe ile kazdık ama su bulamadık. Umarım sorun en kısa zamanda çözülür."
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...