Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çok ekmek yiyen sık grip oluyor

Çok ekmek yiyen  sık grip oluyor

SAĞLIK Haberleri

Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği (ENFEKDER) Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, virüslerin şeker ve karbonhidratın olduğu ortamlarda daha kolay ürediğini, bu sebeple de gribin karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerde daha fazla görüldüğünü ve ağır seyrettiğini söyledi.

Bağışıklığı güçlendirmenin yolunun protein ağırlıklı beslenmekten geçtiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal “Grip, şişmanlarda daha ağır geçiyor. Çünkü bu hastaların vücut kitle indekslerinin genişlediğini, kas dokularının azaldığını, vücudun daha çok yağdan ibaret bir hâle geldiğini görüyoruz. Bağışıklıkları da zayıflıyor. Öte yandan şişman kişiler daha çok şeker ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyorlar. Bu yiyecekler,  bakterilerin, virüslerin arayıp da bulamadıkları ortamlar. Virüsler şeker ve karbonhidratın olduğu ortamlarda daha kolay ürüyorlar. Bu sebeple de grip, karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerde daha fazla görülüyor ve ağır seyrediyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...