Borsada kayıplar yüzde 1'i aştı

- Güncelleme:
Borsada kayıplar yüzde 1'i aştı

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul 100 endeksi ikinci seansta artan satış baskıları ile yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek 75.236,78 puana geriledi.

İkinci seansa sınırlı da olsa yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da, Hazine ihalelerinde bileşik faizlerin sınırlı da olsa piyasa faizlerinin üzerinde olmasıyla banka hisselerinde satış baskılarının arttığı görüldü. İlk seansı yükselişle tamamlayan ve böylece holding hisselerindeki kayıpların endekse yansımamasını sağlayan banka hisselerinde artan satış baskıları, endeksin hızlı bir şekilde düşüşe geçmesine neden oldu. Analistler, Hazine'nin ihaleleri başarılı bir şekilde sonuçlandırdığını ve tahvil-bono piyasasında yatay olmakla birlikte pozitif seyrin görülebileceğini belirtirken, BIST 100 endeksinde holding hisselerindeki satıcılı seyrin ilk seansta yükselişi sınırladığını ve bunun da ikinci seansta artan satış baskılarının genele yayılmasına neden olduğunu ifade ediyor. Piyasaların yarın ve perşembe günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarına kadar yatay bir seyir izleyebileceğini tahmin eden analistler BIST 100 endeksinde 74.000 - 77.000 bandına dikkati çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...