‘Kıdem’e BES formülü muhteşem bir fırsat

‘Kıdem’e BES formülü  muhteşem bir fırsat

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Ne yazık ki Türkiye kıdem tazminatını bir türlü gündemine sokamıyor. Özellikle sendikaların bu konudaki katılığını hâlâ anlamış değilim” dedi.

‘BES modeli’ni değerlendiren Bahçıvan, şunları söyledi: Bugün çalışanın birikimini, siz kuruma emanet ediyorsunuz. Güçlü kurumlarda bir şey olamaz ama sokakta, müessesesini bile koruyamayan bir sürü tüccar var. Onlar battığı zaman, yanında 10-15 yıl çalışan işçinin de tazminatı gidiyor. Türkiye’de büyük bir kitle kıdem tazminatı alamıyor. Risk o kadar büyük ki! Burada BES gibi, her ay bir kesinti yapılabilir. Devletin de desteğiyle BES’te neredeyse 80 milyar liralık bir fon birikti. Buna yakın bir fonun kıdem tazminatından da doğması mümkün. Sermaye piyasaları için de muazzam bir havuz. Kıdem tazminatının BES’leşmesi, Türkiye için muhteşem bir fırsat...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...