Yedikule Bostanlarına Kentsel Tarım Parkı

Yedikule Bostanlarına Kentsel Tarım Parkı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Fatih Hacı Evhaddin Mahallesi'nde yer alan “Yedikule Belgradkapı Arası Çevre Düzenleme ve Peyzaj Avan Projesi"ne ilişkin oylama CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Proje kapsamında, tarihî Yedikule Bostanlarının, kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacağı ve Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacağı bildirildi. Projenin, tarihî İstanbul Yedikule Karasurlarının Yedikule tarafındaki kenarında bulunan yaklaşık 75 bin 230 metrekarelik alanın yüzde 28'inde uygulanacağı belirtildi. Proje kapsamında Kentsel Tarım Parkı olarak tasarlanacak alanda, Şifa Kafe, sera ve atölyeler, pazar, ateşsiz piknik, dinlenme, farklı yaş grupları ve engelli çocuklar için oyun, basketbol antrenman alanları, bisiklet yolu, hasat lokantası, şifalı ve çiçekli bitkiler bölümlerinin yer alacağı kaydedildi. Seralarda, sebze üretim atölyesi, arıcılık, kompost, bahçe yapıları, geri dönüşüm ve ahşap ürün atölyelerinin tasarlandığı, bostan ve üretim faaliyetleri için pazar veri ve festival alanı bulunacağı aktarıldı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...