Hollande, Elysee'nin musluklarını kıstı

Hollande, Elysee'nin musluklarını kıstı

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nın musluklarını kıstı.

Nicolas Sarkozy'den Mayıs 2012'de koltuğu devralarak Elysee'ye çıkan Hollande, cumhurbaşkanlığının bütçesinde 6 milyon Euro kısıtlamaya gitti. Buna göre 2011 yılında Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığında 108,9 milyon Euro olan Elysee Sarayı'nın yıllık gideri, sosyalist cumhurbaşkanı ile 103,9 milyon Euro'ya düştü. Hollande, Sarkozy'ye oranla en çok tasarrufu ise yurtdışı gezilerinde yaptı. 2011 yılında 17,7 milyon Euro olan harcama, 2012 yılında 14,3'e geriledi. Bunda Hollande'ın, uzun mesafeli ziyaretler için cumhurbaşkanlığına ait Airbus A330-200 uçağını, yakın mesafelerde ise otomobili tercih etmesinin önemli rol oynadığı kaydedildi. Ayrıca Fransa cumhurbaşkanının, Brüksel ziyaretleri için ise treni tercih ettiği aktarıldı. Cumhurbaşkanı François Hollande ile Nicolas Sarkoz arasında şahsi harcamalar bakımından da büyük farklılıklar olduğu kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı bütçesine şahsi harcamalar olarak geçen giderlerde 2011 yılına göre 900 bin Euro azalmaya gidildi. 2011 yılı sonunda 19 bin 700 Euro olan cumhurbaşkanlığı maaşı da 2012 sonunda 13 bin 700 Euro'ya düştü.

Harcamalarda en dikkat çeken azalma ise First Lady'lerin çiçek maliyetlerinde yaşandı. Buna göre Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni döneminde yıllık 230 bin Euro olan Elysee'nin çiçek masrafı, Hollande'ın cumhurbaşkanı olması ile 130 bin Euro'ya düştü. Ayrıca Cumhurbaşkanı eşlerine ait internet sitesinin kapatılmasıyla da Elysee sarayın 193 bin Euro tasarruf yaptığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...