Beceriksiz FBI!

Beceriksiz FBI!

DÜNYA Haberleri

Federal Soruşturma Bürosu, bir lisede 17 kişiyi öldüren saldırganın silah satın alıp saldırı planladığı yönünde önceden istihbarat aldığını doğruladı.

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 14 Şubat’ta Florida’da bir lisede düzenlenen silahlı saldırının faili hakkındaki istihbaratı soruşturmakta başarısız olduğunu açıkladı. Açıklamada, 19 yaşındaki Nikolaus Cruz’un “öldürme arzusu” içinde olduğu, silah satın aldığı ve bir saldırı planlıyor olabileceği yönünde geçen ay gelen istihbaratın ajanlarca soruşturulmadığı belirtildi. Açıklamada, bu istihbaratın FBI’ın Miami şubesiyle paylaşılmış olması gerektiği, ancak bunun da yapılmadığı kabul edildi. Florida Valisi Rick Scott, açıklamanın ardından FBI Başkanı’na istifa çağrısında bulunurken, Başsavcı Jeff Sessions da FBI’ın hatasının “trajik sonuçlar” doğurduğunu söyledi. Saldırıda 17 kişi ölmüştü.

BAŞKAN’A BOMBARDIMAN
Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania ile birlikte saldırıda yaralananları Broward Hastanesi’nde ziyaret etti. Trump, ziyaret sonrasında Twitter hesabında, “Bütün ulusumuz, kalpten sizinle, Parkland, Florida’daki kurbanlar ve aileleri için dua etmeye devam ediyor. Tehlike karşısında cesurca cevap veren öğretmenlere, kolluk kuvvetlerine, ilk müdahale uzmanlarına ve tıbbi profesyonellere: Cesaretiniz için teşekkür ederiz” ifadesini kullandı. Trump’ın hastane ziyaretinde çok neşeli görünmesi ve özellikle de parmağıyla ‘her şey yolunda’ manasında yaptığı işaret büyük tepki çekti. Trump, hareketi sebebiyle sosyal medyada bombardımana tutuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...