Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ermenistan'a sert mesaj

Ermenistan'a sert mesaj

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Davutoğlu'nun bugün Azerbaycan'a yapacağı resmi ziyaret Ermenistan'a karşı sert mesaj yorumlarına neden oldu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün iki günlük resmi ziyareti çerçevesinde Azerbaycan'a gidecek. Gerçek mermiler kullanılarak yapılan Türkiye ile Azerbaycan arasında Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, 12 Temmuz'da başlamıştı. 28 Temmuz'da sona erecek tatbikat ile Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü korumada TSK'nın kararlı olduğu mesajının verilmesi amaçlandı. Ermenistan Başsavcısı Agvan Ovsepyan, 6 Temmuz'da uluslaraarası basına yansıyan bilgilere göre; sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümü etkinliklerine hazırlık bağlamında başkent Erivan'da düzenlenen konferansta, "Türkiye'de kalan kilise ve araziler Ermenistan Kilisesi'ne iade edilmeli. Ermenistan Cumhuriyeti ise kaybedilen toprakları geri almalı. Bu talepler yasal zeminde olmalı" demişti. Azerbaycan'dan da toprak talebinde bulunan Ovsepyan, "Ermenistan'ın hem Türkiye hem de Azerbaycan'la (Nahçivan bölgesi) arazi sorunu var. Bunun hukuki çözümü için tüm hukuksal kanıtlarla birlikte bir dava dilekçesi hazırlamalı Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslar arası Mahkemelere sunulmalı" ifadesini kullanmıştı.

Ortak sorunlar görüşülecek
Ermenistan'ın Türkiye'den toprak talebini yeniden gündeme taşıdığı bir süreçte; Davutoğlu'nun gezisi ile ortak askeri tatbikatın aynı günlere denk gelmesi dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun Azerbaycan gezisiyle ilgili şu bilgi verildi:

"Sayın Bakanımız, Türkiye ile Azerbaycan arasında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan üst düzey ziyaretler çerçevesinde, 16-17 Temmuz 2013 tarihlerinde bu ülkeye resmi bir ziyarette bulunacaktır.
Sayın Bakanımız, Azerbaycan'ı ziyaretleri sırasında Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile gerçekleştirecekleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Milli Meclis Başkanı Sayın Oktay Asadov ve Başbakan Sayın Artur Rasizade tarafından kabul edilecektir.
Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek ikili ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak ve bütün yönleriyle değerlendirilecektir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...