Moody's'ten Asya Pasifik bankaları için uyarı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Moody's'ten Asya Pasifik bankaları için uyarı

Ekonomi Haberleri  / AA

Moody's Asya Pasifik Bölgesi Analisti Stephen Long "Faiz oranlarının artması halinde, Asya Pasifik bankalarının varlık kaliteleri kötüleşebilir" dedi.

Moody's Asya Pasifik Bölgesi Analisti Stephen Long, Asya Pasifik bankalarında küresel kriz döneminde borçlanma seviyesinin yükseldiğini ve varlık fiyatlarının değer kazandığını belirterek, "Faiz oranlarının artması halinde, Asya Pasifik bankalarının varlık kaliteleri kötüleşebilir" dedi. Moody's'in resmi internet sitesindeki açıklamada, Asya Pasifik bankalarının kredi kalitesinin döngüsel zirveye ulaştığını belirtildi. Raporda, Asya Pasifik bölgesinde bulunan bankaların küresel krizin ardından çabuk toparlandığı belirtilirken, Asya bankacılık sisteminin uzun bir süre düşük faiz oranı, kalıcı ekonomik büyüme ve güçlü kredi büyümesi ile faaliyet gösterdiği kaydedildi. Moody's Asya Pasifik Bölgesi Analisti Stephen Long, küresel kriz döneminde borçlanma seviyesinin yükseldiğini ve varlık fiyatlarının değer kazandığını belirtti.
Long, Asya Pasifik bankalarının varlık kalitelerinin, faiz oranlarının artması halinde kötüleşebileceğini vurgularken, gelişmiş ekonomilerin gevşek para politikalarından çıkmaya başlamalarının gelecek 2-3 yılda Asya bankalarının varlık kalitelerini test edeceğine dikkati çekti.
Asya Pasifik bölgesinden kaynaklanan birçok faktörün, kredi koşullarına baskı oluşturabileceği söyleyen Long, şunları kaydetti:
"Abenomiks (Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin deflasyonla mücadele, yeni düşük tutma ve teşvik uygulamaları) politikaları Japon ve Asya bankalarında daha büyük bir etki oluşturabilir ama bu aşamada sonuçları belirsiz. Ayrıca, Abenomiks politikalar sonucunda ortaya çıkan döviz kurundaki dalgalanmalar, bölgedeki bankaların aktif kalitesinde zorluklar oluşturacak. Çin'de yavaşlayan büyüme nedeniyle, bankaların aktif kalitesi, karlılık ve likidite yönetimi üzerinde negatif baskı görüyoruz. Bu baskıların bir parçası da, gölge bankacılık sektörü ve yerel yönetim finansman araçlarıyla ilgili endişelerden kaynaklanıyor. Her iki sektöre ilişkin borçlar, hükümetin girişimlerine rağmen büyük"
Long, Asya bankalarındaki risklerin arttığına ve ekonomik ve finansal istikrar için büyüyen risklerin bölge bankacılık sektörünün görünümünde farklı ortaya çıkacağını belirterek, bu etkilerin kalıcı ve büyük olacağına işaret etti.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...