Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"PKK Sincar'dan Afrin'e militan gönderiyor"

Düzenleyen:
"PKK Sincar'dan Afrin'e militan gönderiyor"

DÜNYA Haberleri

KDP'nin Sincar Sorumlusu Kaçak, terör örgütü PKK'nın kendisine bağlı yerel militanları zorla Afrin'e gönderdiğini iddia etti. Kaçak, Afrin'e gitmeye karşı çıkan bir Ezidi militanın terör örgütü tarafından kurşuna dizildiğini, diğer militanların da bu şekilde gözünün korkutulduğunu kaydetti.

Terör örgütü PKK'nın, Musul'un Sincar ilçesinde kendine  bağlı Ezidi yerel militanları savaştırmak için Afrin'e gönderdiği iddia edildi. 

Mesut Barzani liderliğindeki KDP'nin Sincar Sorumlusu Kadir Kaçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı  Operasyonu'nun başlamasından sonra, PKK, Şengal'deki (Sincar) birçok militanını  zorla, Irak-Suriye sınırı üzerinden Afrin'e gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Örgütün kendi himayesindeki yerel militanları yaş ve cinsiyet  gözetmeksizin Afrin'e gönderdiğini dile getiren Kaçak, PKK'nın talimatının tam  olarak yerine getirilmesi ve Ezidi militanların kaçışının engellenmesi için  Sincar-Duhok yolunun teröristlerce kapatıldığını belirtti.

Kaçak, Afrin'e gitmeye karşı çıkan bir Ezidi militanın terör örgütü  tarafından kurşuna dizildiğini, diğer militanların da bu şekilde gözünün korkutulduğunu kaydetti.

Sincar'da Haşdi Şabi ve PKK arasında tam dayanışma olduğunu ileri  süren Kaçak, "Haşdi Şabi, PKK'nın militanlarını Afrin'e sevk etme konusunda  örgüte kolaylık sağlıyor. Haşdi Şabi'nin buradaki amacı ise Şengal'de yegâne güç olmak" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...