Putin denetimde

/ Kaynak: CHA
Putin denetimde

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Devlet Başkanı Putin, 160 bin askerin katılımı ile Sovyetler Birliği döneminden bu yana gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikatı denetledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 160 bin askerin katılımı ile Sovyetler Birliği döneminden bu yana gerçekleştirilen en büyük askeri tatbikatı denetledi. Rusya'nın Sibirya bölgesinde gerçekleşen tatbikata 5 bin tank, 70 savaş gemisi, 130 savaş uçağı katılıyor. nbsp;Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte Pasifik bölgesine giden Putin, merkez komutanlık karargahından askerlerin gerçek silahlar kullanarak gerçekleştirdiği tatbikatı izledi. Putin karar tatbikatının ardından helikopterle deniz tatbikatını da denetledi. Cum günü Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Savunma Bakanı Şoygu'ya emri ile başlayan dev tatbikat 20 Temmuz'a kadar sürecek. Rusya yıl başından bu yana üçüncü kez sürpriz tatbikat gerçekleştiriyor. nbsp;Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, tatbikatta herhangi bir üçüncü ülkenin hedef alınmadığını, ordunun eğitimi için düzenli olarak yapılan tatbikatların bir parçası olduğunu söyledi. Antonov tatbikat başlamadan önce komşu ülkelere bilgi verildiği, 4 bin 300 kilometre sınır olan Çin'le da karşılıklı anlaşma çerçevesinde düzenli bilgi paylaşımı olduğunu belirtti.
Bir kısım uzmanlara göre ülkenin doğu bölgesinde gerçekleşen tatbikatla Rusya, Çin ve Japonya'ya göz dağı veriyor. Soğuk Savaş yıllarında rakip olan iki ülke Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1991'de stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Çin'e askeri malzeme ihraç eden Rusya, Japon Denizi'nde geçen hafta ortak askeri tatbikat yapmıştı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...