Ramazan'da 'kar' ile serinliyorlar

/ Kaynak: AA
Ramazan'da 'kar' ile serinliyorlar

YAŞAM Haberleri  / AA

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Hakkari ve Muş'ta, vatandaşlar yüksek kesimlerden getirilen karlarla serinliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Hakkari ve Muş'ta, vatandaşlar yüksek kesimlerden getirilen karlarla serinliyor. Ramazan ayının başlaması ve sıcak havanın etkisini artırmasıyla sıcaklardan olumsuz etkilenen vatandaşlar, serinlemek için farklı yöntemler deniyor. Hakkari ve Muş'ta yüksek dağların kayalık bölgelerinden getirilerek
kent merkezlerinde satılan kar kütlelerini alan vatandaşlardan bazıları erittikleri kar suyuyla iftarını açarken, bazıları da üzerine yoğurt veya pekmez dökerek yemeyi tercih ediyor.

-Kato Dağı'ndan kar
Önceki yıllarda terör örgütüne yönelik operasyonlarla gündemden düşmeyen Kato Dağı, çözüm sürecinin ardından huzur ortamının sağlanmasıyla bazı vatandaşların geçim kaynağı oldu. Operasyon ve çatışmaların durduğu bölgede rahatlıkla dağa tırmanan ve kayalıkların arasında kalan bölgelerde erimeyen kar kütlelerini kent merkezine getirerek satan Bektaş Kurt, kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlıyor. Hakkari'ye 40 kilometre uzaklıktaki dağdan getirdiği karın bir poşetini 3 liraya sattığını belirten Kurt, "Hakkari'de iş imkanı olmamasından dolayı mecburen kar getirip satıyoruz. Hem ramazan hem de sıcak havanın etkisiyle vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor" dedi. Muş'ta da kent merkezine 18 kilometre mesafedeki 2500 rakımlı Kurtik Dağı'ndan getirdikleri karları satan Şakir Erin, özellikle sıcak dönemlere denk gelen ramazan ayında yüksek kesimlerden kar getirdiğini söyledi. Ramazan ayında havaların sıcak olmasından dolayı oruç tutan vatandaşların kar kütlelerine büyük ilgi gösterdiğine dikkati çeken Erin, "Bazı vatandaşlar satın aldıkları karı eritip suyuyla oruçlarını açıyor. Bazıları da serinlemek için kar kalıbının üzerine yoğurt ya da pekmez dökerek yiyor.
Özellikle iftar saatlerine yaklaştığımız zaman satışlarım artıyor. Dağın güneş görmeyen kuzey yamaçlarından getirdiğimiz kar uzun süre erimediği için bir kaybımız olmuyor" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...