Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2B arazileri için Maliye’den son çağrı

2B arazileri için Maliye’den son çağrı

Ekonomi Haberleri

Kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler için başvurular 7 Mart’ta bitiyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, devletle vatandaş arasında yıllardır süregelen sorunu çözüme kavuşturmayı amaçlayan 6.292 sayılı Kanun uyarınca, bugüne kadar söz konusu taşınmazlardan önemli miktarının satıldığını söyledi. Bu sayede çok sayıda vatandaşın mülkiyet sorununun çözüldüğünü belirten Ağbal, başvuru yapan 828 bin vatandaştan 707 binine, 507 bin adet taşınmazın satışının yapıldığını bildirdi.

7,3 MİLYAR TAHSİL EDİLDİ
Söz konusu taşınmazların 10,5 milyar lirayı bulan bedelinden 7,3 milyar lirasının tahsil edildiğini vurgulan Ağbal, kalan tutarın taksitli satışlar olduğunu ve ödemelerinin devam ettiğini dile getirdi. Bakan Ağbal “Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, bu hakka sahip tüm vatandaşlarımızı 7 Mart’a kadar başvuru ve ödeme yaparak, bu tarihi fırsattan yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...