ABD'de Afrin telaşı! Onlara koştu...

Düzenleyen:
ABD'de Afrin telaşı! Onlara koştu...

DÜNYA Haberleri

ABD’nin Suriye’deki yasa dışı faaliyetlerinden sorumlu ismi Brett McGurk, Abu Dabi’de BAE, İsrail ve Suudi Arabistan heyetleriyle görüştü. McGurk’un ana gündemi TSK’nın Afrin sonrası muhtemel Münbiç ve Tel Abyad harekâtları.

Zeytin Dalı Harekâtı, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok cepheyi hareketlendirdi. Yeni Şafak'ın haberine göre PKK üst yöneticisi McGurk, operasyonların diğer bölgeleri de kapsaması ihtimaline karşı lobi faaliyetlerini hızlandırırken, Esad ise ABD silahlarının rejime teslimi halinde Afrin’e girmeye yeşil ışık yaktı.

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’nda TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin yönüne ilerleyişi sürüyor. Afrin merkeze 17 kilometreye kadar yaklaşan Mehmetçik, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere bazı Körfez ülkeleri ve Suriye rejimini de hareketlendirdi. Terör örgütünün Suriye’de yönetim merkezi olarak kullandığı Haseke, 20 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında ABD ve Avrupa’dan gelen heyetlerin akınına uğradı. Bağdat üzerinden Haseke’ye gelerek ABD ve PKK elebaşlarıyla görüşen heyetlerin bir numaralı gündem maddesi tabii ki Afrin harekâtı oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...