BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Vatandaş en çok et ve ekmekten dertli

Vatandaş en çok et ve ekmekten dertli

Sağlık Bakanlığı, Alo Gıda Hattı’nın kurulduğu tarihten itibaren 695 bin 240 ihbar aldı. Vatandaş en çok fırınlardan dert yandı...



Cenk Esen ANKARA Vatandaş, sağlığını tehlikeye atan firmalara göz açtırmıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 24 Şubat 2009 tarihinde kurulan 174 Alo Gıda Hattı’nı şikayet yağmuruna tutan vatandaşlar, adeta müfettiş gibi çalıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, dün itibarıyla söz konusu hatta toplam 695 bin 240 ihbarın geldiğini söyledi. İhbarlardan 114 bin 987 adedinin sonuçlandırıldığını dile getiren Eker, şikayetlerin Tahıl, Un ve Unlu Mamüllerde 24 bin 239 adet (Yüzde 28), Et ve Et Ürünlerinde 16 bin 979 adet (Yüzde 19) ve Tasnif Dışı Gıdalarda 10 bin 791 adetle (Yüzde 12) yoğunlaştığını ifade etti. İhbarlara iller bazında bakıldığında İstanbul 25 bin 500 ihbarla ilk sırayı alırken, onu Ankara 8 bin 474, Antalya 6 bin 986, İzmir 6 bin 564, Bursa 4 bin 7, Konya 3 bin 816 ihbarla izledi. Eker, Alo 174’ü arayan vatandaşların gıda üreten ve satan işletmelerin hijyen kurallarına uymadığı, ürünlerin içerisinde yabancı madde olması ya da olma ihtimaline karşı şikayette bulunduğunu söyledi. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satışı, bozuk gıda, izinsiz gıda satışı gibi konular da şikayet kapsamında yer aldı. Eker ayrıca son günlerde artan kaba yem fiyatlarını dizginlemek için yem ithalatına hazırlandıklarını, besicilere de hayvan başına 300 lira verileceğini ifade etti.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT