2. Brevik katliamı Fransa'da olacaktı

/ Kaynak: CHA
2. Brevik katliamı Fransa'da olacaktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Fransa'nın güneybatısında, Breivik'in sempatizanı olduğu belirtilen Neonazi Kristian ve eşi Marie Cachet katliam hazırlığındayken gözaltına alındı.

Fransa'nın güneybatısında yer alan Correze bölgesinde, Anders Behring Breivik'in sempatizanı olduğu belirtilen Neonazi Kristian Vikernes ve eşi Marie Cachet katliam hazırlığındayken gözaltına alındı. nbsp;Breivik'in manifestosunun ulaştığı kişiler arasında yer alan Vikernes'in yabancı düşmanı, ırkçı ve terörist fikirlere sahip olduğu kaydedildi. Fransız terörle mücadele ekiplerinin uzur süredir takip ettiği şahsın, eşinin yasal yollardan 4 adet tüfek almasından sonragöz altına alındığı kaydedildi. Polisin şüpheli şahsın evinde, silah ve patlayıcı madde aramasını sürdürdüğü kaydedildi. Kristian Vikernes, Norveç'te arkadaşını öldürmekten 21 yıllık hapis cezasına çarptırılmış, 16 yıl hapiste kaldıktan sonra 2010 yılında serbest bırakılmıştı. Norveçli Neonazi, daha sonra 3 çocuğu ve Fransız eşiyle birlikte Fransa'ya yerleşmişti. Norveç'in başkenti Oslo'da önceki yıl 77 kişiyi katleden Breivik, 21 yıl hapse mahkum edilmişti.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...