TESK, esnaf için emeklilik istedi

TESK, esnaf için emeklilik istedi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik yaşı gelen ancak 2000 yılından önce Bağkur’a kayıt yaptırmayan esnafın oda ve vergi kayıtlarının dikkate alınmasını istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Ekim 2000’den önce oda ve vergi kaydıyla iş yeri bulunmasına karşın Bağkur’da kaydı olmayan binlerce esnafın mağduriyet yaşadığını belirterek, bu durumdaki esnafa emeklilik imkânı sağlanması gerektiğini bildirdi. Emeklilik yaşı gelen esnafa, oda ve vergi kaydı dikkate alınarak geriye dönük borçlanma imkanı sağlanması gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Oda ve vergi kaydı olan ancak sigortalı olma niteliklerini taşımasına rağmen Bağkur’a kayıt yaptırmamış olanların sigortalılıkları 4 Ekim 2000’den önce başlatılmalı.” ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...