Denizbank teklifi martta

Denizbank teklifi martta

Ekonomi Haberleri

Dubai’nin en büyük bankası Emirates NBD’nin (EBND), Denizbank hisseleri için Sberbank’a fiyat teklifini mart ayında vermesi bekleniyor.

Bloomberg’e bilgi veren kaynaklara göre Emirates, Denizbank’a verilecek teklifini değerlendiriyor. Emirates NBD, geçen ay Denizbank için ön görüşmelere başladığını duyurmuştu. Geçen hafta konuya ilişkin değerlendirmeler yapan Sberbank CEO’su Herman Gref de, Denizbank için çok iyi bir teklif aldıklarını belirtmişti. Yapılan hesaplamalara göre; Sberbank’ın Denizbank’taki yüzde 99,9’luk payı 4,12 milyar doları bulabilir. Bloomberg’in derlediği verilere göre, eylül sonu itibariyle Denizbank’ın defter değeri ise 3,44 milyar dolar seviyesindeydi. Körfez bankaları, kendi evlerinde sınırlı büyüme imkânı bulurken, Türkiye’de etki alanlarını satın alma ve lisans başvuruları ile genişletmeyi amaçlıyor. Qatar National Bank, 2016 yılında 3,4 milyar dolara Finansbank’ı; Commercial Bank of Qatar QSC ise, 2013 yılında Alternatifbank’ın yüzde 71’ini satın almıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...