Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Esad bunun bedelini öder

Erdoğan: Esad bunun bedelini öder

POLİTİKA Haberleri

Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili Putin’le görüşen Erdoğan, Esad askerlerinin terör örgütü YPG’yi korumak için Afrin’e gireceği iddiaları için “Bunun sonuçları ağır olur” uyarısında bulundu.

Haber Merkezi ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda iş birliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi. Görüşmede, İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi. Böylece iki lider harekât başladığından beri altıncı defa görüşmüş oldu.

SONUÇLARI AĞIR OLUR
Erdoğan-Putin görüşmesinde, dün ajanslara düşen “Esad PKK/YPG ile anlaştı. Esad’ın askerleri YPG’yi korumak için Afrin’e gidiyor” haberi de gündeme geldi. Sözkonusu iddiayı teyit etmeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, Putin’e Esad’ın böyle bir adım atmamasını söyledi. Erdoğan, Esad’ın uluslararası alandaki “hamisi” rolünde olan Putin’e, Suriye liderinin bunun bedelini mutlaka ödeyeceğini belirterek “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur” uyarısında bulundu.

RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’den sonra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de  telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, görüşmede, Afrin ve İdlib başta olmak üzere, Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terör unsurlarına karşı verilen mücadelede işbirliğinin önemi vurgulandı. İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresine de değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, İran'da yolcu uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybedenler için Ruhani'nin şahsında tüm İran halkına taziyelerini iletti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...