Otizmde biyolojik test umudu

Otizmde biyolojik  test umudu

SAĞLIK Haberleri

Çocuğun davranış ve özellikle sosyal hayatını etkileyen ancak genellikle iki yaşından önce teşhis edilemeyen otizmi erken teşhis edebilecek biyolojik bir test geliştiriliyor.

BBC Health sitesinin haberine göre, Warwick Üniversitesi’nden Dr. Naila Rabbani’nin 38 otistik, 31 sağlıklı çocuğun kan ve idrar örneklerinde yaptıkları araştırmanın sonuçları, otistik çocuklarda yüksek oranda protein hasarı oluştuğunu gösteriyor. Bu bilgiye göre çocuklukta erken otizm teşhisi için bu belirteçlerin tespit edilererek doktorlar tarafından kullanılabileceğini söyleyen Dr. Rabbani, “İlk çalışmada elde ettiğimiz bu sonuçları, daha sonraki çalışmalarda da aynı şekilde edebilirsek, otizmin erken teşhisi için bir test yöntemi geliştirmiş olacağız” dedi. Diğer araştırmacılar bu sonuçların bilimsel bir zemine oturtulması gerektiği konusuna dikkat çekiyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...