Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Buzda tarih yazdılar

Buzda tarih yazdılar

SPOR Haberleri

Kış Olimpiyatlarında içimiz ısındı. Türk sporu, olimpiyat tarihinde ilk defa “serbest programda” temsil edilecek

2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyatlarında artistik buz pateninde Türkiye’yi temsil eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar, buz dansı serbest programda yarışmaya hak kazandı. Oyunların onuncu gününde düzenlenen buz dansı kısa program müsabakasında 59,52 puan elde eden Agafanova-Uçar çifti 20. sırayı elde ederek, Türkiye’nin kış olimpiyatları tarihinde serbest programa yükselen ilk buz dansı çifti oldu. Kanada’dan Tessa Virtue-Scott Moir çifti 83,67 puanla kısa programı ilk sırada bitirirken, Fransa’dan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron çifti 81.93 puanla ikinci, ABD’den Madison Hubbell-Zachary Donohue ikilisi ise 77.75 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Gözyaşlarını tutamadı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da serbest program öncesi yapılan son antrenmanda Uçar ve Agafonova ikilisini tebrik ederken, sporcularımıza başarılar diledi. Buz dansında serbest program performansları, bugün 04.00’te sergilenecek ve bu müsabakanın ardından madalyalar sahiplerini bulacak. Buz üstündeki etkileyici performansının ardından gözyaşlarını tutamayan Alisa Agafonova, yakaladıkları başarı nedeniyle mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye’yi temsil etmekten dolayı gururlu olduğunu belirten millî sporcumuz “Bize güvenenleri mahcup etmediğimiz için sevinçliyim” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...