Bayrak satıcısı Sarıçiçek serbest bırakıldı

/ Kaynak: CHA
Bayrak satıcısı Sarıçiçek serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in de arasında bulunduğu 8 kişi, serbest bırakıldı.

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in de arasında bulunduğu 8 kişi, yapılan itirazı değerlendiren mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Taksim'de 6 Temmuz 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemlerinde bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alınmış ve 8 Temmuz 2013 günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılmıştı. 51 kişi soruşturma savcılığına ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Ali Sarıçiçek, Ahmet Kaycı, Mehmet Yalçın, Ahmet Erol, Umut Akgül, Ali Can Sünnetçioğlu, Oğuz Tekin ve Özgür Yıldırım ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi olan İstanbul 31 Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 8 kişi ise "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Sarıçiçek'in avukatı Tülay Odabaş'ın mahkeme kararına itiraz etmesi üzerine soruşturma dosyasını İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi incelemeye aldı. Hakim Oktay Açar, kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen yasal düzenleme uyarınca "Şüpheliler hakkında uygulanan tutuklama tedbiri ile verilmesi beklenen ceza arasındaki orantılılık ilkesi gereğince" tutuklama kararının kaldırılmasına hükmetti. Ancak serbest bırakılan 8 şüphelinin de ikamet adreslerinin bulunduğu adreste jandarma ya da polis merkezlerine giderek günde bir kez imza atmaları şeklinde adli kontrol tedbiri getirildi.
Şüphelilerin avukatları kararın yazılmasını mahkemenin yazı işleri odasının kapısı önünde bekledi. Kararın suretini alan avukatlar, kendilerini dışarıda bekleyen şüpheli yakınlarına serbest bırakılma haberini verdiler. Şüpheli yakınları ise avukatları sloganlarla karşıladı.


Bu sırada Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek de yakınlarının haber vermesi üzerine çocukları ile birlikte adliye önüne geldi. Aldığı haberden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıçiçek, evine giderek eşinin gelmesini bekleyeceğini söyledi. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...