Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ağır bir darbe daha

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ağır bir darbe daha

FUTBOL Haberleri  / AA

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplam piyasa değerleri, Avrupa'dan men cezalarını onamasının ardından 54 milyon lira geriledi.

Borsa İstanbul 'da işlem gören Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplam piyasa değerleri, UEFA Tahkim Kurulu'nun verilen Avrupa'dan men cezalarını onamasının ardından 54 milyon lira geriledi. UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA Disiplin Kurulu 'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıla indirmesi ve Beşiktaş'ın 1 yıllık cezasını ise aynen onamasının ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören iki takımın toplam piyasa değeri bir günde 54 milyon lira düştü. Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 4,53 oranında değer kaybıyla 27.40 liradan güne başladı. Gün boyu 27,10 - 27,80 lira aralığında yatay seyreden Fenerbahçe hisseleri, günü dünkü kapanışa göre yüzde 4,18 oranında düşüşle 27,50 liradan tamamladı. Önceki kapanışta 717 milyon 500 bin lira olan Fenerbahçe Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri de böylece 30 milyon lira azalışla 687 milyon 500 bin liraya geriledi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri ise önceki gün kapanışına göre yüzde 6,28 oranında değer kaybederek 1,49 liradan günü tamamladı. Beşiktaş'ın önceki gün kapanışına göre toplam piyasada değeri de 24 milyon lira azalarak 357 milyon 600 bin liraya düştü.
Analistler, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili UEFA Tahkim Kurulu kararı öncesinde hisse senetlerinin, kararın bozulabileceği beklentisi ile yükseliş kaydettiklerine dikkati çekerek bugün beklentinin gerçekleşmemesi nedeniyle kazançların geri verildiğini ve hemen hemen önceki hafta kapanış seviyelerine gerilediğini belirtti.
Futbol kulüplerinin Avrupa kupalarına katılamayacak olmalarının toplam gelirlerinde çok ciddi bir gerilemeye neden olacağını belirten analistler, bunun hisse fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu kaydediyor.
Analistler ayrıca, önümüzdeki günlerde kulüp yöneticilerinin alacağı kararlar ve sonrasındaki gelişmelerin hisse performansları üzerinde önemli oranda etkili olacağını ifade ederek olabilecek sert ve dalgalı hareketler konusunda yatırımcıları uyarıyor.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...