Sabancı, sigortadan 282 milyon TL kâr etti

Sabancı, sigortadan 282 milyon TL kâr etti

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2018 yılında Aksigorta’da yüzde 25-30 prim artışı, AvivaSA’da hayat sigortalarında sektörün üzerinde büyüme, BES fonunda ise liderliklerini pekiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sabancı Holding Sigorta Grubu’nun yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Dinçer, sürdürülebilir kârlı büyümeye, yüzde 25-30 seviyesinde öz kaynak verimliliğine devam edeceklerine vurgu yaptı. Elementer sigortada pazardaki büyümenin yüzde 12 olarak gerçekleştiğini anımsatan Dinçer, şunları kaydetti: Bu aslında daha yüksek olabilirdi ama trafik sigortasına getirilen tavan fiyat uygulamasının olumsuz etkisi oldu. Elementer sigorta pazarında Aksigorta 2017’de yüzde 39 büyüyerek 2,6 milyar TL prime, AvivaSA hayat sigortası pazarında yüzde 51 büyüme ile 461 milyon TL prime, Bireysel Emeklilik’teki fon büyüklüğü ise yüzde 29 artışla 15,2 milyar TL’ye ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...