Hocalı katliamı için sergi yapıldı

Hocalı katliamı için sergi yapıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) kampüsünde, “Hocalı’ya Adalet” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Serginin açılışında konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mesim Heciyev, 26 yıl önce, Hocalı’da masum insanların Ermeniler tarafından katliama, soykırıma uğradığını söyledi. Heciyev “Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Hocalı Anıtları var. Bu bize gösteriyor ki, biz beraberiz. Bu sergi de gösteriyor ki sadece bu konuda değil, Türkiye devamlı Azerbaycan’ın yanındadır. Dünyanın 15 ülkesi ve parlamentosu Hocalı katliamını soykırım olarak tanımıştır. ABD’nin 20’den fazla eyaleti bunu soykırım olarak tanımıştır. Bu konuda Türk Dışişlerinin ve Türk diasporanın büyük katkısı vardır” dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ise “Azerbaycanlı kardeşlerimizin her birisine yapılan zulmü bize yapılmış gibi addediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...