Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karamehmet 1,6 milyar dolar için daha fazla süre istedi

- Güncelleme:
Karamehmet 1,6 milyar dolar için daha fazla süre istedi

Ekonomi Haberleri

Çukurova Holding, Altimo'ya yapacağı ödeme için süre uzatımı başvurusunda bulundu.

Mehmet Emin Karamehmet'in patronu olduğu Çukurova Holding, Altimo'ya yapacağı ödeme için süre uzatımı başvurusunda bulundu. İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova Holding'in, Turkcell'in kontrol hissesine ilişkin Altimo ile arasındaki davada Altimo'ya yapacağı ödeme için süre uzatımı istediğini açıkladı. Çukurova, söz konusu başvuruyu Turkcell'in diğer ortak TeliaSonera'nın New York mahkemesinde bu hisseler için aldırdığı tedbir kararı için gidilen temyizin sonucunun beklenmesi amacıyla yaptı. Privy Council 9 Temmuz tarihinde, Altimo'nun kredi anlaşmasından kaynaklanan borç nedeniyle el koyduğu ve Turkcell'in yüzde 13.81 hissesine ilişkin davada Çukurova'nın hisseleri geri almak için Altimo'ya 1,565 milyar doları 60 gün içinde ödemesini kararlaştırmıştı. Privy Council'den bugün yapılan açıklamada, "Çukurova ABD Temyiz Mahkemesi'nde bekleyen temyiz sürecinin çözümlenmesine kadar süre uzatımı ve Altimo'ya 9 Temmuz 2013'ten temyiz kararının verildiği süreye kadar hiçbir faiz ödenmemesi için başvuruda bulundu" denildi.
Çukurova Grubu'nun Turkcell'in en büyük hissedarı TeliaSonera ile bir hisse devir anlaşması nedeniyle yaşadığı dava sürecinde, Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Heyeti Eylül 2011'de, TeliaSonera lehine 932 milyon dolar tazminat artı faiz ödenmesini kararlaştırmıştı.
TeliaSonera, Çukurova'nın bu borcunu ödemek için girişimde bulunmadığını geçen haftaki Privy Council kararı sonrası tekrarlarken, ABD'de New York mahkemesinin Çukurova'nın bu yükümlülüğünü yerine getirmesini sağlayabilecek varlıklarını satmasını, devretmesini, üzerlerine ipotek ve rehin konulmasını men ettiğini vurgulamıştı.
Privy Council açıklamasına göre, mahkeme heyeti 23 Temmuz'da İngiltere saati ile 1030'da bu konuda tarafları dinleyecek. Bu oturum canlı yayınlanmayacak.
Turkcell hisseleri ikinci seans başında yüzde 2.15 düşüşle 11.4 liraya kadar geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...