Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM ile uluslararası camiaya Esad'ın 'vahşi' saldırılarını durdurma çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM ile uluslararası camiaya Esad'ın 'vahşi' saldırılarını durdurma çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Koordinatörü Alhammadi, Esad rejiminin Doğu Guta'da sivillere yönelik "vahşi" saldırılarını durdurmak ve bölgeye yardım ulaştırılmasını sağlamak için BM ile uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdı.

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Koordinatörü Muhammed Alhammadi, yaptığı yazılı açıklamada, rejim güçlerinin bölgeye dün gerçekleştirdiği saldırıda 167 sivilin öldüğünü anımsattı. 

Doğu Guta'da katliam yapıldığını dile getiren Alhammadi, "Sivillere karşı bu ölümcül saldırıları durdurmak için insanlığın toplu olarak hareket etme zamanı gelmedi mi? Dünya harekete geçmek için daha ne bekliyor? Yeni Srebrenitsa mı olsun isteniyor?" ifadelerini kullandı.

Alhammadi, Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, Doğu Guta'da sivillere ve tıbbi ekiplere karşı devam eden vahşi saldırıyı durdurmak, aynı zamanda savunmasız insanları korumak ve bu insanlara yardım götürmek üzere Birleşmiş Milletler ve uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdıklarını belirterek, Esad rejiminin Doğu Guta'daki saldırılarını kınadıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...