Türk Akımı projesinin yarısından fazlası döşendi

Düzenleyen:
Türk Akımı projesinin yarısından fazlası döşendi

Ekonomi Haberleri

Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşasında yolun yarısından fazlasını bitirdi.

Türkiye'nin bir yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak dev proje Türk Akımı'nda, yol neredeyse yarılandı. Gazprom'un iştiraki olan South Stream Transport B.V. şirketi konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

YÜZDE 48'İ TAMAMLANDI
Açıklamada hattın her kolunda 884 kilometrelik bölümün döşendiği ve bununla birlikte deniz kısmının yüzde 48'inin tamamlandığını ifade etti.

Ayrıca 'Pioneering Spirit' adlı boru döşeme gemisinin Karadeniz'de Bulgaristan'ın münhasır ekonomik bölgesi sınırına yakın mesafedeki '660. kilometre kontrol noktasını geçtiğini belirtti. 'Pioneering Spirit'; Türkiye'den aldığı izinle Kıyıköy istikametinde de çalışmaları başlattı.

Türk Akımı projesinin yarısından fazlası döşendi

"HER TÜRLÜ KARARI ALMAYA HAZIRIZ"
Sırp haber ajansı BETA'ya konuşan Lavrov, "Türklerle birlikte Balkan ülkelerinin Rus gazı alma imkanını artırmak için çalışıyoruz. Balkan ülkelerinin ve AB'nin çıkarlarını gözeterek Türk Akımı'yla ilgili her türlü kararı almaya hazırız." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...