Antalya Belediyesi'ne haciz geldi, başkanın televizyonu gitti

Antalya Belediyesi'ne haciz geldi, başkanın televizyonu gitti

GÜNDEM Haberleri

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın makam odasına dahil belediyeye haciz geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın makam odasındaki LCD televizyonu, buzdolabı ve toplantı odasındaki sandalyelerine, belediyenin 2009 yılından kalma ödenmeyen borcundan dolayı haciz geldi. Haciz işleminin ideolojik boyutta olduğunu düşündüğünü söyleyen Başkan Akaydın, "Odamdaki televizyonun haczedilmesinin ardından arkadaşlar yeni televizyon alıp yerine koydu. Ben gerekirse masamı bahçeye koyar orada çalışmaya devam ederim" dedi. Açıkel Temizlik Firması, 2009 yılından doğan 1 milyon 800 bin liraya yakın alacağı için dün akşam mesai saatinin bitiminde Büyükşehir Belediyesi'nde haciz işlemi gerçekleştirdi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından peyzaj ve temizlik işlerinde 2 ay süreyle 250 personelle çalışan firmanın avukatı Ali Topuz, o dönem alacaklarını tahsil edemedikleri için Antalya 3'üncü Ticaret Mahkemesi'nde dava açtıkları söyledi. Açılan davanın sonuçlandığını ve mahkemenin 1 milyon 800 bin lira civarında alacak belirlediğini kaydeden Avukat Topuz, "Yaklaşık 2 aydır söz konusu meblağın ödenmesi konusunda görüşmelerimiz sürüyordu. Fakat ödeme olmayacağını anlayınca haciz işlemi gerçekleştirmek durumunda kaldık" dedi.
HACİZ DEVAM EDECEKLER
Dün akşam saatlerinde, mesai bitimine yakın bir saatte haciz işleminin gerçekleştiğini kaydeden avukat Ali Topuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özer, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Özel Kalem Müdürü Oya Uysal'ın odalarındaki de dahil olmak üzere 10 LCD televizyon, 5 buzdolabı, başkanlık katındaki toplantı odasının sandalyelerine haciz işlemi yaptıklarını söyledi.
Haciz işlemi yapılan televizyonlar, buzdolapları ve toplantı sandalyelerinin belediyeden çıkartıldığını belirten avukat Ali Topuz, ödemenin gerçekleşmemesi halinde haciz işlemine önümküzdeki günlerde devam edileceğini kaydetti.
YENİ TELEVİZYON ALINDI
DHA'ya özel açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise haciz işleminin ideolojik boyutta olduğunu düşündüğünü söyledi. Odasındaki LCD televizyonun dün akşam saatlerinde haciz edilmesinin ardından sabah makamına geldiğinde mesai arkadaşlarının aynı ebatta yeni televizyon alıp yerine koyduklarını gördüğünü belirten Başkan Akaydın, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Firma 5 Ocak 2009 tarihinde yeşil alanların bakımı için 2 aylık ihale ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden iş almış. Sözleşme süresi 13 Mart 2009'da bitmiş. Seçim öncesi olduğu için gayri resmi çalışmaya devam ediyor. O sırada biz başkan olduk. İhaleye çıktık. 30 Nisan 2009'da sonuçlandı. 6 Mayıs 2009 tarihinde aynı firma ihaleyi aldı. Tabii bu durumda firma 53 gün ihalesiz çalışmış oldu ve bizden 53 günün parasını istiyor. Biz de veremeyeceğimizi söyledik. Doğal olarak mahkemeyi kazanıyor. Mahkeme geçen ay sonuçlandı. Tatsız bir iş. Bir ay önce dava kazanmış firmanın belediyeden hacizle almaya kalkması ayıp birşeydir. Buradan, bizden önceki başkanla mutlu çalıştığı anlaşılıyor."
BELEDİYE BORÇ İÇİNDE
Yapılanın suç olduğunu ve bunun için suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Başkan Akaydın, "Ben gerekirse masamı bahçeye koyar orada çalışmaya devam ederim" dedi.
Belediyeyi 4.5 yıl önce Ak Parti'li Menderes Türel'den 1 milyar dolar borçla devraldığını söyleyen Başkan Akaydın, "Şu andaki borcumuz 700 milyon dolar civarında. Yani 300 milyon dolar eksilttik. Belediyemiz 2028'e kadar borçlu. Benden sonra gelecek başkanlar da borç içinde olacak. Borçların büyük çoğunluğu, benden önceki başkan Menderes Türel dönemindeki raylı sisteme ait" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...