Erdoğan, 'Zayıf Türkiye için uğraşıyorlar, oyunları tutmayacak'

Erdoğan, 'Zayıf Türkiye için uğraşıyorlar, oyunları tutmayacak'

GÜNDEM Haberleri

Şehit yakınları ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Başbakan Erdoğan, 'Zayıf Türkiye için uğraşıyorlar ama oyunları tutmayacak' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Gölbaşı Vilayetler Evi'ndeki iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, çözüm sürecine değindi. Erdoğan, "Süreci sabote eden millete hesap veremez" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Dünya güçlü bir Türkiye istemiyor. Bölgede oynanan oyunlar zayıflatılmış Türkiye içindir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar inşallah tutmayacak. Şehitlerimizin hatırasına gölge düşürecek bir adım atmayız. Bizim anlayışımız, bir tek şehidimizin aziz hatırası incinecekse, her şeyden hatta serimizden bile vazgeçeriz. Hiçbir şey onların hatırasından daha değerli değildir. Birilerinin çıkar çerçevesinde çözüm süreci hakkında iftiralar içinde olması, sizleri yanıltmasın. Bu süreç al ver süreci ve pazarlık süreci değildir. Biz ölmenin ve öldürmenin devam ettiği değil, yaşamanın ve yaşatmanın devam ettiği bir toplum istiyoruz.
7 aydır şehit gelmiyor, bu bir rahatlama değil midir? 76 milyonun çok büyük bir kısmı kitabın emri olan orucu tutuyor. Hiçbir anne hiçbir aile iftar sofrasında bir sandalyenin boş kalmasını istemez.
Terörle ve teröristle mücadele ederiz, kararlılıktan vazgeçmeyiz. Ama bu mücadeleyi verirken annelerin yüreğini ferahlatmak bizim asıl gayemizdir.
Sizin yaşadığınız acıları başkta analar babalar tecrübe etmesin istiyoruz. Kin ve intikam duygusu millet olarak asla prim verdiğimiz bir duygu değildir. Elbette bize yaşatılanları unutmayacağız. Evlatlarımıza kastedenleri unutmayacağız.
Özellikle sadece teröristlere karşı mücadele etmiyoruz. Onları kullananlarla da mücadele ediyoruz. Çözüm süreci kararlılıkla devam ederken bu çevrelerin boş durmadığına şahitlik ediyoruz. Gençlerin kanıyla beslenen çok farklı odaklar var.
Bu süreci sabote eden millete hesap veremez. Tahriklerle süreci akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap veremez. Türkiye Cumhuriyeti devleti, küçük hesaplara kurnazlıklara boyun eğecek bir devlet değildir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...