Ve girdiler! YPG'li teröristler bölgeyi Esad'a bıraktı!

Düzenleyen:
Ve girdiler! YPG'li teröristler bölgeyi Esad'a bıraktı!

DÜNYA Haberleri

Suriye'ye yakın Al Masdar gazetesinde yer alan habere göre; terör örgütü YPG/PYD, Halep'te sahip olduğu bazı mahalleleri Suriye rejimine bırakarak bölgeden çekildi. Reuters'tan gelen son dakika haberlere göre ise, Suriye rejim güçleri, Halep'te YPG'nin kontrolündeki bölgelere giriş yaptı. Ancak YPG tarafından gelen son açıklamaya göre Suriye rejimine ait herhangi bir güç Halep'te bulunmuyor.

Konuyla ilgili Suriye’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Gazete hem rejimden hem de terör örgütü YPG'den bir doğrulama beklediğini de belirtti. 

REUTERS: SURİYE REJİM GÜÇLERİ GİRDİ
 
Reuters'tan gelen son dakika haberlerine göre, Suriye rerjim güçleri, Halep'te terör örgütü YPG'nin kontrolündeki bölgelere giriş yaptı. Ancak YPG tarafından yapılan açıklamada ise Suriye rejimine ait herhangi bir gücün Halep'e girmediği belirtildi.
 
TSK BOMBALADI, REJİM GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLDİ
 
Suriye rejimine destek veren güçlerin, Afrin bölgesine girmeye başladığı iddia edilmiş ve  önceki gün akşam saatlerinde Afrin'e mesafe almışlardı ancak tam önlerine TSK'nın uyarı amaçlı obüs mermileri düşünce geri çekilmişlerdi
 
Bu girişimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Afrin’in tam kuşatılması konusundaki planlara hız verildi. TSK, rejimin ve YPG’nin propaganda araçlarıyla Afrin’e müdahale etmesine ve burayı baskılamasına izin vermeyecek. Afrin-Halep güzergâhına odaklanan TSK unsurları, burayı havadan ve karadan gözetleme araçlarıyla kuşatma altına aldı. Bölgede her tür hareketlenmeye anında karşılık verilerek vurulacak. Kısa süre içinde buranın kara unsurlarıyla da kuşatılması amaçlanıyor. Mare-Tel Rifat hattı ve halen PKK’nın elinde bulunan Tel Rifat’ın batısı kontrol edilecek. Nubl ve Zahraa bölgelerine erişim tamamen kapatılacak

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...