Karamehmet'e bir darbe de gemi korsanlarından

- Güncelleme:
Karamehmet'e bir darbe de gemi korsanlarından

Ekonomi Haberleri

Mehmet Emin Karamehmet'e ait Geden Lines'ın filosundaki 37 bin dwt'lik Malta bayraklı gemi korsanlar tarafından kaçırıldı.

Mehmet Emin Karamehmet'e ait Geden Lines'ın filosundaki 37.000 dwt'lik Malta bayraklı Cotton isimli ham petrol tankerinin, Batı Afrika açıklarında seyrederken, Gabon'a 20 mil mesafede korsanlar tarafından kaçırıldı. Gabon'un liman kenti, Port Gentil Mandji'den ayrıldıktan kısa bir süre sonra gemi ile irtibatının kesildiği kaydedilirken, tankerde Hindistan vatandaşı 20 mürettebatın olduğu ifade edildi. 14 Temmuz 2013 pazar gününden beri gemi ile irtibat sağlanamadığı belirtildi. Genel Denizcilik'e (GEDEN LINES) ait 37 bin 879 DWT'luk Malta bayraklı COTTON isimli ürün tankeri, Batı Afrika açıklarında seyrederken, Gabon'a 20 mil mesafede korsanlar tarafından kaçırıldığı açıklandı. Gabon'un liman kenti, Port Gentil Mandji'den ayrıldıktan kısa bir süre sonra gemi ile irtibatının kesildiği kaydedilirken, tankerde Hindistan vatandaşı 20 mürettebatın olduğu ifade edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer, 14 Temmuz 2013 Pazar gününden beri gemi ile irtibat sağlanamadığı belirtildi. Türk Dışişleri Bakanlığından bir kaynakın, Rus Haber Ajansı'na verdiği açıklamada "Cotton tanker gemisi ile pazar günü irtibat kesilmiş. Gemi sahipleri, tankerin bölgede sıkça yaşandığı gibi, korsanlar tarafından kaçırıldığını düşünüyor" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...