Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ağız kokus mide hastalığı habercisi

Ağız kokus mide hastalığı  habercisi

SAĞLIK Haberleri

Medicana International İstanbul Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Laika Karabulut, her 3 kişiden birinin hayatının bir döneminde ağız ya da nefes kokusu problemi yaşadığını söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

Her 3 kişiden birinin hayatının bir döneminde ağız ya da nefes kokusu problemi yaşadığını söyleyen Medicana International İstanbul Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Laika Karabulut, ağız kokusunun yüzde 90’ını ağız içi problemlerden kaynaklandığını belirterek “Kokunun yüzde 10’u sindirim ve solunum sistemi kaynaklıdır. Sindirim sistemi problemleri olan kişilerde ağız kokusu daha çok çürük yumurta kokusunu andırır ve özellikle geğirmeyi takiben bu koku daha fazla hissedilir. Gıdaların sindiriminin başlamasını takiben gerek enzimler gerekse bakteriler tarafında parçalanan gıdalardaki sülfür bileşikleri, ağız kokusunda önemli rol oynar” dedi. Sindirim sisteminde ağız kokusuna sebep olan en önemli etkenin gastrit ve ülserin ana sebebi olan Helicobacter Pylori bakterisi olduğunu belirten Doç. Dr. Karabulut “Bu bakteri birinci derecede akrabalarında mide kanseri olanlar için bir risk faktörü olabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...