Mısır'daki çatışmalarda, 7 ölü

Mısır'daki çatışmalarda, 7 ölü

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın başkenti Kahire'de güvenlik güçleri ile devrik lider Muhammed Mursi'yi destekleyenler arasında çıkan çatışmalarda 7 kişi hayatını kaybetti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de güvenlik güçleri ile devrik lider Muhammed Mursi'yi destekleyenler arasında çıkan çatışmalarda 7 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Adviye, Cumhurbaşkanlığı Muhafızları, El İtihadiye Sarayı, Ramses, El Nahda, El Gize ve El Monib meydanlarında binlerce kişi Mursi yanlısı gösteriler yaparken bir çok noktada, Mursi karşıtları olan Baltacılar adlı grubun da destek verdiği güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Güvenlik güçleri Mursi yandaşlarına gaz bombaları ve saçma atan silahlar ile müdahale ettiği iddia edilirken bir çok yerde Mursi karşıtları da asker ve polisin arkasından Mursi yandaşlarına taş yağdırdı. Çatışmalarda 7 kişinin hayatını kaybettiği, 200'den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Mısır Sağlık Bakanlığı sözcüsü Haled al Hatıb, iki kişinin başkent Kahire'nin merkezindeki köprüde öldüğünü, diğer beş kişinin başkent yakınlarındaki Gize kasabasında öldürüldüğünü belirtti. Darbeyi destekleyen Baltacılar adlı grup, Ramses Köprüsü'ne yürüyen İhvan taraftarlarına balta, taş, sopa şişelerle saldırdı. İki grup gece boyunca da çatıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...