Başbakan Erdoğan şehit yakınlarından 'çözüm' desteği istedi

Başbakan Erdoğan şehit yakınlarından 'çözüm' desteği istedi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan iftarda buluştuğu şehit ve gazi yakınlarından çözüm sürecine destek vermelerini istedi. Erdoğan, 'Sabote edenler hesap veremez' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehit ve Gazi yakınlarıyla iftarda bir araya geldi. Şehit ve Gazi yakınlarına yönelik yapılan yeni yasal düzenlemeleri anlatan Başbakan Erdoğan, şehit ve gazi yakınlarının çözüm sürecine ilişkin kaygılarını gidermeye çalıştı. Başbakan Erdoğan , "7 aydır şehit haberi gelmiyor. Bu süreci sabote etmeye çalışanlar bu millete hesabını veremez" dedi. nbsp;Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının önemli satırbaşları şöyle, Şehit yakını ve gazilerin durumlarını kademe kademe iyileştirdik. Bakanlığımız bünyesinde Şehit yakınları ve Gaziler daire başkanlığını kurduk. Şehit maaşları istihdam gibi konularda yasalar çıkardık. Geçtiğimiz hafta kanunlaşan bazı hakları bilmenizi isterim. bu hakları bilin ki yakın takibe alın. Terörle mücadelede şehit olan ve gaiz olanlara birer istihdam hakkını 1'den ikiye çıkarmıştık. Kapsam dışında olanları da bu kapsama aldık. 35 bin kişiye yaydık.
Tazminat hakkını 2004'te getirmiştik. Terör mağduru ve şehit yakınına maaş ve istihdam hakkı getirdik. Konut kredisinde de faizsiz kredi hakkı getirdik.
Ücretsiz seyahat su ve elektrik indirimi kapsamını genişlettik artık bu haktan yararlanılacak. 25 yaştan küçük çocuklara ve anne ve babalara ücretsiz seyahat hakkı getirdik..
ÇÖZÜM SÜRECİ BİR PAZARLIK SÜRECİ DEĞİLDİR
Çözüm süreci süreci asla ve asla şehitlerimizin hatırasını incitecek bir süreç değildir. Biz böyle bir girişimin içinde asla olmayız. Şehitlerimizin hatırasına gölge düşürecek bir adımı asla atmayız. Eğer bir tek şehidimizin aziz hatırası incinecekse, her şeyden, başımızdan bile vazgeçmek bizim varlık sebebimizdir. Şehitlerimizin karşısında, makamların, rütbelerin, çıkar kavgalarının hiçbir anlamı yoktur. Biz çözüm süreci adını verdiğimiz çalışmaları böyle bir anlayışını üzerine kurduk. Kardeşlik hukuku çerçevesinde bu meseleyi çözmeyi kendimize gaye edindik. Birilerinin tamamen çıkar amacıyla, çözüm süreci hakkında fitne, iftira ve ithamlar içinde olması lütfen sizleri yanıltmasın. Bu süreç bir al ver süreci değildir. Bir pazarlık süreci değildir. Ülkemizin istiklali, miletimizin namusu için, gerekirse ebediyete kadar kahramanca mücadele ederiz.
7 AYDIR ŞEHİT HABERLERİ GELİMYOR
Terörle, teröristle mücadele ederiz. Kararlılıktan vazgeçmeyiz. Çözüm süreci başladığından itibaren bu dağlarda piknikler yapılabiliyor. Bayrağa sarılmış tabutlar gelmiyor. Başka anneler bunu tecrübe etmesin. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Kin ve intikam duygusu, bizim millet olarak, asla prim verdiğimiz bir duygu değildir. Elbette bizim evlatlarımıza kastedenleri unutmayacağız. Mücadeleye de kararlıkla devam edeceğiz.
Anaya ve yasalar an çiğnenmesine mücadele etmeyiz. Değerlerimizin ayaklar altına alınmasına göz yummayız. Bu süreci sabote eden millete hesabını veremez. Bu süreci tahriklerle akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap verecek. Türkiye , küçük kurnazlıklar karşısında boyun eğecek bir devlet değildir.
BİZE İNANIN
Sizlerden bize inanmanızın, bugüne kadar olduğu gibi bize güvenmenizi istiyoruz. Bundan önce başınızı öne eğdirmedik, bundan sonrdada başınızı öne eğdirmeyceğiz.
Dünya , güçlü bir Türkiye istemiyor. Onlar yanlış hesaplar peşinde, biz ise hesabımızı iyi yapıyoruz. Biz, önce eşşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonrada Allah'a emanet edeceğiz. Çocuklarımızın aziz hatırasına gölge düşürmeyeceğiz.
MEZHEP KAVGASI TÜRKİYE'YE BÜYÜK YARA ALDIRIR nbsp;
Mezhep kavgası bu ülkede egemen olursa Türkiye büyük yara alır. Biz bir olacağız, Türkiye olarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...