Öz yurdunda garip, öz vatanında parya

Öz yurdunda garip,  öz vatanında parya

GÜNDEM Haberleri

Eskişehir’de 28 Şubat sürecinde görev yaptığı okulda başörtülü öğretmenlere sahip çıktığı gerekçesiyle 1999’dan 2002 yılına kadar çeşitli cezalar verilen okul müdürü Abdullah Yılmaz ile baskılara dayanamayıp emekli olan öğretmen eşi Ayşe Yılmaz, o zor günleri unutamıyor.

Fadime Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürüyken aralarında eşinin de bulunduğu başörtülü öğretmenleri, 28 Şubat sürecinde müfettiş denetiminde olumsuz bir durum yaşamamaları amacıyla sevk belgesi düzenleyip doktora gönderdiği ve başörtülü öğrencilere yardım ettiği gerekçesiyle soruşturmalar geçiren Abdullah Yılmaz (54), o dönemde kınamadan idari görevden almaya, maaş kesmeden sürgün edilmeye kadar çeşitli cezalara maruz kaldı. Yılmaz, 3 yıl süren mahkeme sürecinde 3 kez kalp krizi geçirdi. Yılmaz’ın başörtülü olduğu için baskı gören eşi Ayşe Yılmaz (52) da baskılara dayanamayıp emekliliğini istedi. Eşi ile birlikte o zor günlerde, ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” adlı şiirinde geçen “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” durumunu iliklerine kadar yaşayan Yılmaz, şimdilerde Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak görevini sürdürüyor. 28 Şubat döneminde büyük bir baskı yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, “Olmayan genelgeden dolayı defalarca cezalandırıldım. Bana ‘Bu genelgenin çıkacağını hissetmeliydin’ ifadesiyle maaş kesme cezası, idari görevden alınma ve sürgün cezaları verdiler” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...