BİK’ten sorumlu yayıncılık çağrısı

BİK’ten sorumlu yayıncılık çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, TSK’nın Afrin’e yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’ndaki haklılığın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Kurumdan yapılan açıklamada,  Türkiye’nin ulusal güvenlik için tehdit oluşturan terör unsurlarını bertaraf etmek için Afrin’de uluslararası hukuka dayanan meşru haklarını kullandığı vurgulanarak, şöyle denildi: “Harekâttaki haklılığımızın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk, gerçeklerin halkımıza ve dünya kamuoyuna ulaşmasını sağlamanın yanı sıra dezenformasyon ve çeşitli psikolojik saldırı girişimlerini önlemeyi de kapsamaktadır. Basın ve yayın kuruluşlarımızın, bu görevin üstesinden hakkıyla geleceğine dair inancımız tamdır. Dış basın ve yayın organlarında çıkan, gerçeklerle bağdaşmayan, Türkiye’nin itibarını ve bütünlüğünü hedef alan her türlü çarpıtılmış yayını kınıyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...