Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban'ın kaçırdığı şoföre davul zurnalı karşılama

/ Kaynak: AA
Taliban'ın kaçırdığı şoföre davul zurnalı karşılama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Afganistan'da Taliban'ın kaçırdığı ve pazar günü serbest kalan tır şoförü Kerim Yeşil, sevenleri tarafından davul zurna eşliğiyle karşılandı.

Afganistan'da 16 Nisan'da Taliban tarafından kaçırılan ve pazar günü serbest kalan tır şoförü Kerim Yeşil, Adana'daki yakınları tarafından davul zurna ve havai fişekle karşılandı. Ailesi tarafından Adana Şakir Paşa Havaalanında iç hatlarda beklenirken, yakınlarının beklediğinden habersiz dış hatlardan çıkarak Merkez Seyhan ilçesi Mıdık Mahallesi'ndeki evine giden Kerim Yeşil, komşularının haber vermesi üzerine eve gelen eşi Meryem Yeşil, çocukları ve yakınlarıyla kucaklaştı. Duygulu anlar yaşayan Yeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçırıldıktan sonra mağaralarda ve çadırlarda tutulduğunu anlattı. Yanında 6 Afganlının öldürüldüğüne şahit olduğunu dile getiren Yeşil, kendisinin de tehdit edildiğini belirtti. Evine döndüğü ve ailesiyle bir arada olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yeşil, şöyle konuştu: "Bağlı bulunduğum firma, konsolosluk, ordu çok ciddi çaba harcadı. Afganistan'da bir kontrol noktasında aracıma iki tane kalaşnikoflu adam bindi. Devam etmemi söylediler. İleride bir patlama oldu. Tahminen 5 ya da 10 kilometre gittikten sonra 20 kadar silahlı kişi vardı. Aracım yandı ve beni götürdüler. 6 tane Afganlıyı kestiklerini gördüm. Bana ne olacağını sorunca da buna şeyhlerin karar vereceğini söylediler. O arada kimse ile görüşemiyorum. Beni yakalayan adam beni başka bir yere götürdü. Tehdit ettiler. Beni ayakta tutan firmamın müdürünün, beni kurtaracaklarını söylemesiydi. Konsolosluğu arıyordum. Çocuklarımı arayacağımı söyleyerek konsoloslukla görüşüyordum. Bana beni kurtaracaklarını söylüyorlardı. Bu süre içerisinde yemek, su yoktu zaten. Şirket arada koliyle su gönderiyordu. Zaten gönderilen parayı bana vermiyorlardı. Şu an evimdeyim. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Buraya geleceğimi pek sanmıyordum. İki kez intiharı düşündüm. Gözlerimi bağladılar silah sıktılar. Mağaralarda çadırlarda tuttular." Havaalanında ailesiyle karşılaşamamanın şaşkınlığını yaşadığını belirten Yeşil, "Çıkışa geldim, biraz bekledim kimseyi göremeyince eve geldim ve çocuklarıma telefon açtım" dedi. Eşinin eve dönmesinin mutluluğunu yaşayan Meryem Yeşil de duygularını şöyle ifade etti: "Dünyanın en güzel mutluluğu. Evimin ışığı yandı. Umudu kesmiştim ama Rabbime şükür. Bu süre içinde Allah'a dua ettim, inandım. Şirketi de üç ay boyunca hep yanımızda oldu." Konuşmanın ardından yakınları Kerim Yeşil için evinin girişinde kurban keserek kanını alnına sürdü. Meryem Yeşil, hazırladığı dolmaları eşi Kerim Yeşil'e yedirdi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...