Çin'in Madoff'u ünlü zengin idam edildi

Çin'in Madoff'u ünlü zengin idam edildi

DÜNYA Haberleri

Çin'de 57 bin yatırımcıyı 460 milyon dolar dolandıran iş adamı Zeng Chengjie, usulsüzlük ve yasadışı para toplamaktan idam edildi.

Hunan bölgesindeki iş adamı Zeng Chengjie Çin hükümeti tarafından usulsüzlük ve yasadışı para toplamaktan idam edildi. Fakir bir geçmişten gelip zengin olan Zenh Chengjie büyük bir emlak şirketinin sahibiydi. Zeng'in kızına göre yerel parti üyeleri 2009'da şirketten yatırımlarını çekince diğer yatırımcılar arasında paniğe sebep olmuş ve Zeng hapsedilmişti. Bütün malvarlığına ise devlet el koymuştu. 57 bin yatırımcıyı yaklaşık 460 milyon dolar tutarında dolandırdığı iddia ediliyor. Ayrıca nbsp; normalde yasanın gerektirdiğinin aksine Zeng'in ailesinin idamdan 2 gün sonra haberi oldu. İdam ve yasadaki usülsüzlük ise internette büyük ses getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...