KOBİ’ler alacaklarından korkmasın

KOBİ’ler alacaklarından korkmasın

Ekonomi Haberleri

Hükûmet, KGF desteğinin ardından KOBİ’ler için yeni bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda küçük işletmeler, alacaklarını tahsil edememe riskine karşı sigorta ile korunacak.

Hükûmet, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin ardından, KOBİ’leri alacaklarını tahsil edememe riskine karşı korumak için çalışma başlattı. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu kapsamda Hazine olarak, KOBİ’ler için bankacılık sisteminde teminat kullanılabilecek ve krediye ulaşmayı kolaylaştıracak alacak sigortasını yaygınlaştıracaklarını açıkladı. Alacakların şirket bilançolarındaki payının ortalama olarak yüzde 30-40 düzeyinde olduğuna işaret eden Şimşek, bu sebeple tahsilat problemlerinde şirketlerin likiditesi ve kârlılığının olumsuz etkilendiğini belirtti. Şirket iflaslarının yaklaşık dörtte birinin tahsil edilemeyen alacaklar nedeniyle gerçekleştiğine dikkati çeken Mehmet Şimşek, dünya genelinde etkin bir alacak yönetim mekanizmasının kurulmasının önem kazandığını vurguladı. Başbakan Yardımcı Şimşek, kurulması düşünülen modelde, talep ayağını harekete geçirmek üzere teşvik edici düzenlemeler yapılacağını, bunun yanı sıra arz konusundaki pazar boşluklarının kapatılacağını dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...