Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dağlarda at koşturan Boşnak şövalye

Dağlarda at koşturan Boşnak şövalye

DÜNYA Haberleri

Ortaçağ'a ait giysileri ve Bosna Krallığı'nın zambaklı bayrağını işlediği kalkanı ile tabiatta dolaşan Sead Delic, Sırplara karşı ülkesini savunan gizli kahramanlardan.

Bosna Hersek'te sırtında pelerini, elinde kılıcı ve kalkanıyla dağlarda at koşturan Sead Delic, tarzıyla Ortaçağ'daki Bosna Krallığı'nın "son şövalyesi" olarak adlandırılıyor. Tır şoförlüğü yaptığı ve aynı zamanda ikamet ettiği ABD'den her fırsatta ana vatanı Bosna Hersek'e gelen Delic, şehrin gürültüsünden kaçmak ve özlemini yaşadığı tarihle baş başa kalmak için genelde orman, eski mezarlık, tarihî mekan, dağ ve kanyon gibi ülkenin doğa harikası mekânlarında at sürüyor. Ortaçağ'a ait giysileri ve Bosna Krallığı'nın zambaklı bayrağını işlediği kalkanıyla doğaya çıkan Delic, aynı zamanda Bosna'daki son savaşta (1992-1995) ülkesini savunan gizli kahramanlardan. Delic, Bosna Hersek'in Balkan yarımadasındaki en eski devletlere ev sahipliği yaptığına işaret ederek "Kimlik ve tarihimizin her bir parçasına tutunmalıyız. Vatanımızı korumanın tek yolu, sımsıkı ve bir arada durmaktan geçiyor" diyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...