Financial Times'tan ortalığı ayağa kaldıracak analiz: Savaş çıkabilir!

Düzenleyen:
Financial Times'tan ortalığı ayağa kaldıracak analiz: Savaş çıkabilir!

DÜNYA Haberleri

İngiliz Financial Times gazetesinden çarpıcı bir analiz geldi. ABD'nin başlangıçta terör örgütü PKK/PYD'yi desteklediğini fakat bunun Türkiye'nin tepkisini çektiğini ifade eden gazete, "Sahadaki en ufak bir hesaplama hatası, NATO üyeleri arasında doğrudan savaşa sebep olabilir" ifadelerine yer verdi.

Financial Times, ayrıca şu değerlendirmelere yer verdi:
 
"Moskova'nın bu karmaşa içindeki kana bulanmış yatırımının zararını nasıl telafi edeceğini bile görmek güç. Geçen yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zafer ilan edecek kadar kendinden emindi. Ancak Suriye şu an yönetilemez bir halde ve hayatta kalabilmesi, Moskova ve Tahran'a hiç olmadığı kadar bağlı."
 
"Bu patlamaya hazır ortam içinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararı olumlu, ancak yara bandı olmaktan öteye geçemiyor ve o bandın ne kadar yapıştığı da meçhul. Uluslararası bir forumun kabul edeceği daha uzun süreli bir ateşkes olmadığı sürece, bu karar tansiyonu düşürmekte çok az etkili olur."
 
"Tüm bunlar, iç savaşın 7. yılında Suriye'den geriye kalanları da bölgesel bir yangın yerine dönüştürme tehlikesi taşıyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...