Pınar’ın Şanlıurfa hedefi 5 bin kişi

Pınar’ın Şanlıurfa hedefi 5 bin kişi

Ekonomi Haberleri

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Şanlıurfa Fabrikası’nda hedefin 5 bin kişiye istihdam olduğunu söyledi.

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın fabrikayı ziyaretinde konuşan Yiğitbaşı “Fabrikamız kurulduğu günden beri bölgedeki süt üreticileri ile tedarikçilerine hayvan sağlığı, beslenmesi ve süt kalitesinin artırılması konusunda destek ve eğitim veriyor. Hedefimiz Şanlıurfa fabrikamızın ihracatımızdaki rolünü artırmak, bölge ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak.” dedi. Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş da Türkiye ihracatının tek başına yüzde 20’sini karşılayan Pınar Süt Şanlıurfa Fabrikası’nın üretim ve lojistik anlamda önemli bir üs konumunda olduğunu söyledi. İleri teknolojiyle üretim yapan fabrikaya 100 milyon lira yatarım yapan şirket, yıllık 180 milyon litre kapasiteye ulaşması hedefleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...