28 Şubat'a yeniden yargılama talebi

28 Şubat'a yeniden yargılama talebi

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat sürecinde, başörtülü oldukları için üniversite eğitimlerini yarıda bırakmak ya da okulu tamamlamak için peruk ve başlık takmak zorunda kalan kadınlar, aradan geçen 21 yıla rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

Mezun olmasına 2 hafta kala İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda başörtüsünü açmadığı için sınava girmesi engellenen ve gözaltına alınarak “eğitim öğretimi engellemek” suçundan yargılanan Önce İnsan Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği (Önce İnsan Derneği) Başkanı Nuray Canan Songür, o günleri şöyle anlattı: “Sınav öncesinde hoca ‘Ya başınızı açın ya sınıftan çıkın’ teklifinde bulundu. İkisini de yapmadığım için polis çağırdı. Polisleri görünce zaten bilincimi kaybetmiştim. Cama yöneldim, camdan atlamayı düşündüm. 2 yıl yargılandıktan sonra 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. Dünya tarihinden ilk defa bir öğrenci sadece başörtülü olduğu için sınıfında gözaltına alınıp 6 ay hapis cezası aldı.”

YENİDEN YARGILAMA TALEBİ
Öte yandan, 28 Şubat sürecinde yargılandıkları davada müebbet hapse mahkûm edilenlerin yakınları yeniden yargılama talep ediyor. 28 Şubat sürecinde üniversite birinci sınıftayken gözaltına alınıp tutuklanan ve 22 yıldır cezaevinde olan Turgay Bilge’nin (40) Diyarbakır’da yaşayan ağabeyi Vedat Bilge, “Yeniden bir yargılanma yapılsın. Hukuka uygun yargılansınlar, sonucuna razıyız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...