Pazartesi sendromu kalbi vuruyor

Pazartesi sendromu kalbi vuruyor

SAĞLIK Haberleri

Günümüzde 35 yaşın üzerindeki kişilerde kalp krizi geçirme riskinin arttığını belirten Nutrigenetik ve Kişiye Özel Tıp Derneği Başkanı Dr. Serdar Savaş, pazartesi günü kalp krizi geçirme ihtimalinin diğer günlere göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

Önlenebilir bir risk olan kalp krizlerinde, genlerden yola çıkılarak hazırlanan kişiye özel koruyucu tıp uygulamaları sayesinde her 5 vakadan 4’ünü önlemenin mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Serdar Savaş, “Kalp krizi, pıhtılaşma, kan yağlarının oksitlenmesi, inflamasyon, damar fonksiyonları, hipertansiyon gibi bireylerin genetik yatkınlıkları ile stres, sigara, genetik yapıya uygun olmayan beslenme ve egzersiz gibi yanlış yaşam tarzının bir araya gelmesi sonucunda damarların tıkanması sonucu oluşuyor. Kardiyovasküler hastalıklarda genetik yatkınlık, hastalık ortaya çıkmadan bilinirse, başta beslenme olmak üzere hayat tarzı düzenlemeleri ile kriz tamamen engellenebilir veya geciktirilebilir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...