Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katliam emirleri teröristbaşı Salih Müslim'den

Düzenleyen:
Katliam emirleri teröristbaşı Salih Müslim'den

GÜNDEM Haberleri

Ankara'dan gönderilen iade dosyasına, Salih Müslim'in bütün talimatları doğrudan Kandil'deki KCK'dan aldığına dair kanıtlar da eklendi. Müslim, terör örgütü PYD'nin başındayken diplomatik maske ile terör örgütüne uluslararası arenada meşrutiyet kazandırmaya çalıştı.

Türkiye'nin talebi üzerine Çekya'nın başkenti Prag'da kaldığı otelde gözaltına alınan PYD'nin eski Başkanı Salih Müslim'in Türkiye'ye iadesi süreci devam ediyor. Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalara MİT Müsteşarlığı'ndan da bilgi ve belge takviyesi yapılıyor. Sağ ele geçen 13 teröristin Salih Müslim ile ilgili ifadeleri de iade dosyasına eklendi. İşte o ifadeler:

"EMİRLERİ KCK'DAN ALIYOR"

Gaziantep'te yakalanan YPG'li Heccet Umuyi: Salih Müslim ile Eş Başkan Asya Abdullah, emir ve talimatları doğrudan PKK'nın Kandil'deki çatı yapılanması olan KCK Yürütme Konseyi'nden alıyor. Avrupa ülkelerinde diplomasi turları düzenleyip 'Biz DEAŞ'a karşı mücadele ediyoruz" diyerek sempati toplayıp, silah ve parasal destek arıyorlar. Salih Müslim'in bir oğlu, Kobani'de DEAŞ'la çıkan çatışmada öldürüldü. Kardeşi Enver Müslim de PYD içinde aktif rol alıyor.

Suriye uyruklu YPG'li İsmail Süleymani: Salih Müslim PKK'nın en güvendiği adamlarından biri. Afrin'de Şehit Ruken Taburu adı altında kadın ve erkeklerden oluşan silahlı eğitim kampı kuruldu. Bu kampın sorumlularından, Yüksekovalı Cemşid Gever kod adlı terörist bize, Salih Müslim'in uzun yıllar Öcalan'ın siyasi danışmanlığını yaptığını, örgütün en sağlam kadrolarından biri olduğunu ve kampa gelerek mezuniyet törenine katılacağını söyledi. Tüm kararları Salih Müslim ile Asya Abdullah alıyor. Ancak bu ikisi de Kandil'den habersiz adım bize atmaz."

Terörist Nurullah Sevim: Salih Müslim PKK içinde sevilip sayılıyor. Örgütün eğitim kamplarını denetliyor.

Salih Müslim'in iadesine ilişkin hazırlanan dosyaya Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde geçen yıl 23 Nisan törenlerini kana bulamak isterken, yakalanacağını anlayınca, kendisini bomba yüklü araçla patlatan Yekta Varlı da eklendi. PKK içinde 10 yıl yer aldıktan sonra, son 2 yıl PYD'nin silahlı kadın yapılanması YPJ içinde canlı bomba eğitimi alan Varlı, Suriye'nin Ayn El Arap İlçesi Miştanur tepesi bölgesinden Türkiye'ye geçti. Bombalar da yine parça parça Suriye'den getirildi. Varlı saldırıyı gerçekleştiremeden ölünce, YPG ve YPJ, "Bizim Türkiye'ye karşı eylemimiz yok. PKK'yla da bağımız yok" algısını oluşturmak için teröristi PKK'nın silahlı kadın yapılanması YJA-Star üyesi gibi duyurdu.

BOZDAĞ: İADE DOSYALARI İLETİLDİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın Salih Müslim'in iade talebini içeren dosyaları Çekya'ya ilettiğini, bugün de yargı önüne çıkarılacağını belirtti. Bozdağ, "Türkiye'ye iade edilmesi beklentimizdir" diye konuştu. Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı da "Suçlunun iadesine dair Avrupa Sözleşmesi'nin 16. maddesine göre tutuklama talebinde bulunduk. Mahkeme iade ya da hiç düşünmek istemediğimiz serbest bırakma kararını verecek" dedi.

ÇEK BASININDAN 'TAKAS' İDDİASI

Terör örgütü PYD eş başkanı Müslim'in Prag'da yakalanması dünya basınında geniş yer buldu. Çekya basınındaki haberlerde ise Çek güvenlik birimlerinin Müslim'e karşılık Türkiye'de terör örgütü PKK ile bağlantısı bulundukları gerekçesiyle tutuklanan Çekya vatandaşları Marketa Vşelihova ile Miroslav Farkas ile takas edilebileceği ileri sürüldü. Öte yandan Çekya basını, Türkiye'de terör saldırısı düzenlemek suçundan hapis cezasına çarptırılan ve Çekya'da Kasım 2015'te tutuklanan Nazmi Şahin'in ise Ankara'ya iade edilmediği hatırlatıldı.

MAHKEMEDEN KIRMIZI BÜLTEN KARARI

Örörgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in iadesine ilişkin yürütülen süreç hızlandırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Merasim ve Güvenpark saldırılarının yanı sıra 1 Şubat'taki Vergi Dairesi'ne yönelik bombalı saldırıdan da çıkardığı yakalama kararlarına iddianame özetlerini içeren yaklaşık 200 sayfalık dosyayı ilave ederek Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Mahkeme ayrıca Müslim hakkında Kırmızı Bülten kararı çıkardı. Bürokratlarca yapılan görüşmeler sonucunda ilk etapta "geçici tutuklama" talebi, Çekya'ya iletildi. (Sabah)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...