Adalet Bakanı Gül'den Salih Müslüm açıklaması

Düzenleyen:
Adalet Bakanı Gül'den Salih Müslüm açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Gül, PYD'nin eski eşbaşkanı Müslüm'ün iadesi için Çekya'dan herhangi bir takas talebi olmadığını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çekya'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslüm ile ilgili takas iddialarının hatırlatılması üzerine Gül, şunları kaydetti:

"Çekya'dan takas talebi söz konusu değildir. Öyle bir müracaat ya da konu gündemde değil. (Takas ile ilgili) Bahsi geçen iki kişi, Van Cezaevi'nde yatmaktadır."

PYD/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim'ün ismi, İçişleri Bakanlığının  Terörden Arananlar Listesinde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer  alıyor.

Müslim hakkında bir yakalama kararı daha

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Çulurambar’daki vergi dairesinde birkaç hafta önce gerçekleştirilen patlamaya ilişkin soruşturmada PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim hakkında yakalama kararı çıkardı. Başsavcılık, kararı iade talepnamesine eklenilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Daha önce de Merasim sokak ve Güvenpark patlaması ile ilgili hakkında yakalama kararları verilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...